True
Wat is het verschil tussen een keramisch en een vinylester zwembad?

Zonnig weer, helderblauwe hemel, liggend op de stoel in de tuin… Alleen een buitenzwembad ontbreekt nog in je tuin! Je droomt er al een tijdje van, maar een goede beslissing maken is belangrijk. Naast dat een zwembad natuurlijk mooi moet passen in de tuin, moet je ook het juiste materiaal kiezen voor je zwembad. In deze blog leggen we uit wat het verschil is tussen de keramische en vinylester bouwkundige zwembaden die wij verkopen. 

Vinylester zwembaden 

Vinylester zwembadkuipen bestaan uit verschillende lagen polyester en vinylester-hars of alleen vinylester. Je hebt vast wel eens gehoord van polyester zwembaden, vinylester is dus eigenlijk een beter en sterker materiaal dan polyester. Het belangrijkste verschil tussen een kuip die volledig bestaat uit vinylester en een kuip die bestaat uit een mengeling van vinylester en polyester, is dat een volledig vinylester bak bestand is tegen osmose. Osmose houdt in dat het zwembadwater door de polyester wand stroomt, waardoor er druk ontstaat die blaasjes veroorzaakt in het polyester. Dit probleem voorkom je dus door een volledig vinylester bak te kiezen. Bij PoolPlaza  bieden wij alleen bakken aan die volledig uit vinylester bestaan, dus u hoeft niet bang te zijn voor osmose! Andere voordelen ten opzichte van polyesterbakken van vinylester zwembaden zijn dat ze minder verkleuren en dat het steviger en duurzamer materiaal is. 

Je kunt kiezen uit de volgende kleuren: 

Clarico-3 Columans Style 1

Atlantic Blue


Clarico-3 Columans Style 1

Grey Rock


Clarico-3 Columans Style 1

Sand Rock


Clarico-3 Columans Style 1

Tropical Blue


Keramische zwembaden

Een nog beter alternatief ten opzichte van de vinylester baden die wij verkopen, zijn de keramische bouwkundige baden. De keramische kern en glasparels zorgen voor extra stevigheid met het behoud van flexibiliteit. Dit zorgt voor een betere kwaliteit en langere levensduur van het zwembad. Daarnaast zorgt keramiek voor isolatie waardoor het water in het zwembad beter warm blijft en de wanden van het bad steeds warm aanvoelen. Ook is het materiaal volledig bestemd tegen osmose, waardoor er geen water door de wanden kan doordringen. De wanden van het zwembad bestaan uit glasvezel versterkt composiet, glasparels en door een isolatielaag verstevigd. De transparante toplaag zorgt dat de kuip krasbestendig, kleurvast, chemisch bestendig, osmosevrij en onderhoudsvrij is. Een nadeel ten opzichte van de vinylester bakken is dat keramische zwembaden duurder zijn, maar de kwaliteit is ook nóg beter!

Je kunt kiezen uit de volgende kleuren: 

Clarico-3 Columans Style 1

Baltic Blue


Carribean Blue


Clarico-3 Columans Style 1

Sand Beach


Clarico-3 Columans Style 1

Santorini Grey


Clarico-3 Columans Style 1

Tenerife Grey


Nu weet je het verschil tussen de verschillende materialen van de bouwkundige baden die wij aanbieden. Wil je advies of heb je andere vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Neem contact op

Welk filtermateriaal is geschikt voor mijn zwembad?