True

Eenvoudig inhoud van het zwembad berekenen in liters en m3!

De zwembad inhoud weten is altijd handig, het nou gaat om de aanschaf van een zandfiltersysteem, waterbehandeling of als jij wilt weten hoe lang jij bezig bent met het vullen van jouw zwembad. Wij hepen jou met het berekenen van de inhoud van jouw zwembad doormiddel van de calculator.

Bereken snel de inhoud van je zwembad

Snel de inhoud berekenen van het zwembad? Dat kan eenvoudig met de calculator van PoolPlaza! Geef aan welke vorm het zwembad heeft (rechthoek, rond of ovaal) en vul hierna de afmeting in centimeters in. De inhoud van jouw zwembad wordt nu aangegeven in m3 en in liters

Rekenfanaat? Reken dan zelf de zwembad inhoud uit

Inhoud zwembad berekenen


Vorm

Inhoud zwembad in liters

Inhoud zwembad in m³

Wil jij weten hoe de calculator alles uitrekent? Dat is uiteraard geen probleem. Wij hebben verschillende formules gebruikt in onze calculator. De formule voor het berekenen van de inhoud van het zwembad verschilt per vorm en grootte, dit is dus belangrijk om op te letten.


  • de zwembad inhoud wordt berekent in centimeters

  • voor de inhoud in liters moet je de uitkomst delen door 1.000

  • Voor de inhoud in m3 moet je de uitkomt delen door 1.000.000

Inhoud berekenen van een rechthoekig zwembad

Dit is de formule die PoolPlaza gebruikt voor het berekenen van een rechthoekig zwembad:

Lengte in centimeter x breedte in centimeter x waterdiepte in cm /1000 (liters) of / 1000000 (m3)

Inhoud berekenen van een rond zwembad

Dit is de formule die PoolPlaza gebruikt voor het berekenen van een rond zwembad:

TT x (radius in centimeter x radius in centimeter) x waterdiepte in centimeter /1000 (liters) of /1000000 (m3)

Inhoud berekenen van een ovaal zwembad

((Lengte in centimeter - breedte in centimeter) x breedte in centimeter x waterdiepte in centimeter) + ( TT x (radius in centimeter x radius in centimeter) x waterdiepte in centimeter) /1000 (liters) of /1000000 (m3)

Hoe lang duurt het om een zwembad te vullen?

Het uitrekenen van de tijd die het kost om jouw zwembad te vullen hangt af van verschillende factoren. Het ligt namelijk aan hoeveel druk er op de leiding staat, en hoeveel liter water er dus per minuut uit de kraan komt. De waterdruk verschilt per locatie en is hierdoor moeilijk om aan te geven. Als jij weet hoeveel liter water er per minuut/uur uit de kraan stroomt kan je dit makkelijk delen door het aantal liters in het zwembad! Heb jij nog vragen? Stuur dan gerust een mail.