True
Waarom een staalwand zwembad?
Staalwand zwembad goede keuze voor maximaal zwemplezier

Een staalwand zwembad (ook wel liner zwembad of metalen zwembad genoemd) wordt gekenmerkt door een scherpe prijs in combinatie met een goede kwaliteit. Staalwand zwembaden kunnen boven de grond worden geplaatst of ingebouwd worden. Er kan worden gekozen voor een rond of ovaal bad en er is een scala aan afmetingen en dieptes mogelijk. Onze staalwand zwembaden worden gemaakt van duurzame materialen van goede kwaliteit, waardoor je heel wat zomers van je zwembad kan genieten! 

Vergelijking staalwand met opblaaszwembad of frame zwembad

De goedkopere opties voor een staalwand zwembad zijn opblaaszwembaden of frame zwembaden (opzetzwembaden). Deze zijn niet alleen goedkoper, maar gaan ook in de kwaliteit achteruit. 

Daarnaast kan een staalwand zwembad worden ingegraven en andere opzetbaden niet. Een frame zwembad gaat ongeveer 2 tot 3 jaar mee en de staalwand zwembaden gaan ongeveer 5-10 jaar mee. De liner slijt hierbij het snelste. Deze gaan ook ruim 5 jaar mee, maar een liner is makkelijk te vervangen. Een opblaaszwembad gaat vaak helemaal niet lang mee. Door de zon kan het bad na een tijdje gaan inzakken en zijn vorm verliezen. Ook is de kans groot dat een opblaasbaar zwembad lek gaat na verloop van tijd. 

Clarico-Text-Image

Voor- en nadelen staalwand zwembad

Een staalwand zwembad heeft meerdere voordelen. Het is gemaakt van sterk en duurzaam materiaal, het is velen malen goedkoper dan andere inbouwzwembaden, makkelijk zelf op te bouwen en ook snel zelf ingegraven en hoeft niet afgebroken te worden na het zwemseizoen. Daarentegen kan er wel alleen gekozen worden voor een ronde of ovalen vorm, een rechthoekige vorm is niet mogelijk. Ook is het mogelijk dat de losse liner weleens vervangen moet worden. Dit is echter wel makkelijk om los te kopen en te vervangen. 

Uitbreidingsmogelijkheden bij een staalwand zwembad 

Met een staalwand zwembad kun je ook gebruik maken van onder andere een warmtepomp of solar panelen, waardoor je altijd kan genieten van lekker water op temperatuur, ook buiten het zwemseizoen! Voor optimaal gebruik van je staalwand zwembad raden wij altijd een zandfiltersysteem aan. Hiermee zorg je ervoor dat het zwembad schoongehouden wordt en je zo altijd kunt genieten van schoon en helder water! Mocht je nog vragen hebben over het aanschaffen van een staalwand zwembad of een ander zwembad, horen wij deze graag!

Neem contact op!

Help, mijn water is melkachtig en troebel! - vlokmiddel
Hoe krijg je melkachtig water weer helder