True
Wanneer kan ik weer zwemmen na een chloorshock behandeling?

Een chloorshock pas je toe in je zwembad als je het chloorgehalte snel omhoog wilt brengen. Dit doe je bijvoorbeeld als je je zwembad net gevuld hebt of je een groen zwembad weer helder wilt krijgen. Een chloorshock kan je het beste toepassen met chloorgranulaat, hierdoor lost het snel op en zorgt het voor een snelle desinfectie van je zwembadwater:

  1. Bacteriën en andere micro-organismen worden vernietigd

  2. Het voorkomt algengroei (groen water)

  3. Minder last van chlooramines (die zorgen voor oogirritatie en een chloorlucht) 

Na een chloorshock is het chloorgehalte in je zwembad dus erg hoog en wordt het dan ook afgeraden om na de behandeling gelijk weer te gaan zwemmen. Wij raden aan om weer gebruik van je zwembad te maken als het chloorgehalte gezakt is naar 3 p.p.m. Dit kan je testen met onze teststrips. Heb je te veel chloor in je zwembad? In deze blog leggen we je uit wat je dan het beste kan doen. 


Chloorshock kan je het beste gebruiken door het eerst in een emmer met lauwwarm water op te lossen voordat je het toevoegt aan je zwembad. Hou maximaal 250 gram granulaat per emmer water per keer aan. Dit kan je het beste in de avond doen waardoor je na de shockbehandeling de zwembadpomp de hele nacht kan laten draaien. In deze blog leggen we uit hoeveel chloor er in je zwembad moet.


Na een chloorshock behandeling kan je met chloortabletten in een drijvertje of skimmer ervoor zorgen dat het chloorgehalte op peil blijft.


Mocht je na het lezen van deze blog nog vragen hebben over het toepassen van een chloorshock? Neem dan gerust contact met ons op! 

Neem contact op 

Zwembad opbergen voor de winterperiode