True
Een zwembad in combinatie met een waterontharder, wat te doen

Toch opzoek naar andere informatie? Zie hier onze andere blogs:

- Wat kost hard water en wat bespaard een waterontharder?

- De voor en nadelen van een waterontharder.

- Hoe werkt een waterontharder?


Je zult het vast steeds vaker om je heen horen dat je vriend, kennis of buurman een waterontharder installeert thuis. Een waterontharder is steeds meer een trend tegenwoordig. Dit komt voornamelijk met de grote voordelen wat een waterontharder met zich mee brengt.


Natuurlijk zien wij als zwembadinstallatie bedrijf ook dat er een trend is in zwembaden. Dit komt natuurlijk door het steeds warmere weer maar natuurlijk ook omdat het stigma dat een zwembad in de tuin extreem duur moet zijn steeds meer verdwijnt. Zoals je in onze andere blog kunt lezen brengt een waterontharder en zacht water veel voornadelen met zich mee.


Echter voor een zwembad werkt dit net weer iets anders. Waterdesinfectie werkt namelijk beter als er kalk in het water zit en daarmee kun je je water dus beter helder houden met zwembadwater dat kalk bevat. Natuurlijk is daar een makkelijke oplossing voor wat we ook kort toelichten in deze blog bij nadeel nummer 6! Hieronder zullen wij aan de hand van twee situaties toelichten hoe je het beste om kan gaan met een waterontharder installatie in combinatie met een zwembad.

Ik heb een zwembad en wil graag een waterontharder installeren?

Door de vele voordelen wat een waterontharder en zacht water met zich mee brengt is het natuurlijk logisch dat je de stap wilt maken om een waterontharder aan te schaffen. Maar het is goed om even stil te staan bij het feit dat je een zwembad hebt. Net zoals bij planten in je tuin is het ook voor je zwembadwater beter als hier kalk in zit. Je zult merken dat als je hard water in je zwembad hebt dat je veel makkelijker je water helder houd dan met zacht water. Wij als zwembedrijf weten maar al te goed dat er niets zo vervelend is als onhelder water.

Clarico-Text-Image

Gelukkig is de oplossing erg simpel! Er zijn eigenlijk twee opties wat je kan doen. De eerste optie is om een vertakking te maken voor je waterontharder en deze vertakking te leiden naar een kraan buiten in je tuin. Deze kun je dan gebruiken voor het besproeien van je tuin en ook het vullen van je zwembad. Een andere optie wat je kan doen is een bypass maken voor je waterontharder die je door middel van een hendel kan inschakelen. Zet je de hendel om, dan gaat het water niet door je waterontharder en heb je over weer hard water. Draai je de hendel weer terug gaat het water weer door de waterontharder heen. Een simpele oplossing dus met 1 draai aan de hendel! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om beide opties toe te passen! Dan hoef je minder vaak aan de hendel te zitten maar houd je wel altijd deze mogelijkheid.

Clarico-Text-Image

Ik heb een waterontharder en wil graag een zwembad plaatsen?

Deze situatie is precies omgekeerd van de situatie beschreven als hierboven. Echter is de oplossing en redenatie hetzelfde. Het enigste nadeel is dat je opnieuw moet sleutelen aan je waterontharder installatie om deze bypass te realiseren als je deze nog niet hebt. Hiervoor moet je dus een waterontharder installateur laten komen om dit te regelen voor je zwembad. Echter, omdat dit steeds vaker voor komt en de vraag naar waterontharders groeit bieden ook wij waterontharders aan en installeren deze ook. We kunnen dus de bypass voor de waterontharder maken wanneer wij het zwembad ook komen installeren. Dat is wel net zo handig!

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen of neem een kijkje tussen onze waterontharders! Voor onderhoud en installaties kun je ook contact opnemen met ons.

Neem contact op!

Wanneer kan ik weer zwemmen na een chloorshock behandeling?