True
Wat is de beste tijd voor het plaatsen van een inbouw zwembad?

Denk je na over het plaatsen van een inbouw zwembad? Dan is het ook handig om na te denken wanneer je het zwembad zou willen plaatsen. Vaak begint het pas echt te kriebelen als je naar een frisse duik hunkert, maar laat dit nou net de slechtste timing zijn. Bij heel warm weer of een hittegolf zoeken de meeste mensen een zwembad, waardoor de wachttijden van zwembadleveranciers lang zijn.

Tijd winnen

Als je een buitenzwembad wilt plaatsen, weet je dat die vooral in het hoogseizoen zal worden gebruikt. Je wilt niet in de zomerperiode beginnen wetende dat het gehaast wordt om voor het einde van het seizoen een duik te kunnen nemen. Dit zorgt alleen maar voor overhaaste beslissingen waar veel stress bij komt kijken. Als je in de zomer een zwembad wilt plaatsen, zal die pas na het seizoen helemaal klaar en moet je dus bijna een jaar wachten voordat het nieuwe zomerseizoen weer begint. Het beste is als je in de herfst of winter begint te plannen en een adviesgesprek aanvraagt met een zwembadexpert, zodat hij of zij je buiten alle drukte kan helpen en jij rustig kan oriënteren en je je ideeën en wensen kan laten bezinken. Zo zal stap voor stap je droomzwembad gerealiseerd worden.

Door in het najaar het zwembadproject te starten, zorg je ervoor dat je zwembad helemaal klaar is voor het zwemseizoen aanbreekt! 

Grondwaterpeil 

Hier had je wellicht nog niet bij stilgestaan, maar bij het plaatsen van een zwembad moet de grond droog zijn. Door in de winter of herfst te beginnen met het bouwen van je zwembad bespaar je tijd en geld, omdat in deze periode de grondwaterpeil het laagst staat en je dus geen grondwater hoeft weg te zuigen. Wie er op tijd bij is wordt dus extra beloond! 

Clarico-Text-Image

Conclusie

Uiteraard is het mogelijk om het hele jaar door een zwembad te plaatsen, maar het najaar is het beste moment om het project op te starten. Heb je vragen over het plaatsen of bouwen van je zwembad of ben je opzoek naar advies? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je graag verder! 

                                                       Neem contact op

Wat is het verschil tussen een keramisch en een vinylester zwembad?