True
Uw zwembad winterklaar maken!
Een handleiding stap voor stap

Maak uw zwembad en zwembadtechniek helemaal winterklaar, zodat u volgend jaar zonder al te veel inspanningen snel weer kunt genieten van het zwembad!  In deze blog leggen we je uit welke stappen je hiervoor kunt nemen.

  1. Zwembad schoonmaken, dus de bodem bodemzuigen en vuil verwijderen.

  2. Waterwaardes op peil brengen. Dit houdt in dat u uw pH en chloorwaardes op het juiste niveau brengt.

  3. Waterlijn schoonmaken, zodat er geen aanslag zit aan de wanden van uw zwembad.

  4. Vervolgens is het van belang om uw water te verlagen tot onder de inspuiters zodat al het leidingwerk leeg is. Ook moet u uw zandfilter leeg laten lopen. Hiermee voorkomt u dat systemen en leidingen kapot vriezen. u kunt er ook voor kiezen om de warmtepomp te laten draaien op ongeveer 5 graden celsius zodat de leiding en de techniek niet bevriezen. In het geval dat u doseer techniek heeft is het van belang dat de sensoren tijdens de winterperiode altijd vochtig blijven en dus ontkoppeld moeten worden en in water gezet moeten worden.

  5. Nadat u uw zwembadwater uit uw zwembad heeft gehaald kunt u winterklaar toevoegen aan uw water. Dit zorgt voor het onderhoud van het water gedurende de wintermaanden, waardoor je in het begin van het volgende zwemseizoen makkelijker zwembadwater krijgt van goede kwaliteit met de juiste waarden!

  6. Vervolgens adviseren wij u om winterdrijvers in het bad te leggen. Hiermee voorkomt u, in geval van ijs, dat de kracht niet op de wanden word uitgeoefend maar dat eerst de winterdrijvers de druk op vangen. Elke winter drijver is 50 cm en het is de bedoeling dat u een diagonale, aaneengesloten lijn, in het water legt.

  7. Vervolgens is het verstandig om een afdekzeil over uw zwembad te leggen om te voorkomen dat hier takjes en bladeren in vallen. Dit is namelijk perfect voor bacteriën in uw water, die het water vies en troebel maken. Hierbij kunt u kiezen voor een gaasnet dat we op maat kunnen maken of een normaal afdekzeil. Kiest u voor een normaal afdekzeil dat geen water door laat? Dan is het verstandig om hier luchtkussens onder te leggen zodat het water van het zeil af loopt!

Nu is uw bad helemaal klaar voor de winter! Mocht u nog vragen hebben of wilt u een exacte prijs voor een gaasnet op maat? Aarzel niet contact op te nemen!

Neem contact op!

Wat maakt onze 4 in 1 chloor tabletten zo bijzonder?