True
Uw zwembad winterklaar maken!
Een handleiding stap voor stap

Maak je zwembad en zwembadtechniek helemaal winterklaar, zodat je volgend jaar zonder al te veel inspanningen snel weer kunt genieten van het zwembad!  In deze blog leggen we je uit welke stappen je hiervoor kunt nemen.

 1. Zwembad schoonmaken, dus de bodem zuigen en vuil verwijderen.

 2. Waterwaardes op peil brengen. Dit houdt in dat u uw pH en chloorwaardes op het juiste niveau brengt. 

 3. Waterlijn schoonmaken, zodat er geen aanslag zit aan de wanden van uw zwembad.

 4. Vervolgens is het van belang om uw water te verlagen tot onder de inspuiters zodat al het leidingwerk leeg is. Ook moet je je zandfilter leeg laten lopen. Hiermee voorkom je dat systemen en leidingen kapot vriezen. Je kunt er ook voor kiezen om de warmtepomp te laten draaien op ongeveer 5 graden Celsius zodat de leiding en de techniek niet bevriezen. In het geval dat je een doseertechniek heeft is het van belang dat de sensoren tijdens de winterperiode altijd vochtig blijven en dus ontkoppeld moeten worden en in water gezet moeten worden.

  1. Heeft u een jetstream? Dan moet u zorgen dat uw leidingen van en naar de jetstream ook leeg zijn van water.

  2. Let op: er moet aantal genoeg water in het zwembad blijven zodat er genoeg tegendruk is. In de situatie met de jetstream gaan wij er vanuit dat uw jetstream nozzle op 30 centimeter diepte gemonteerd is.

  3. Let op: dit advies geld alleen als u uw zwembad rondom heeft aangevuld met gestabiliseerd zand of een soortgelijk materiaal zodat de wanden niet instorten.

 5. Nadat u uw zwembadwater uit uw zwembad heeft gehaald kunt u winterklaar toevoegen aan uw water. Dit zorgt voor het onderhoud van het water gedurende de wintermaanden, waardoor je in het begin van het volgende zwemseizoen makkelijker zwembadwater krijgt van goede kwaliteit met de juiste waarden!

 6. Vervolgens adviseren wij u om winterdrijvers in het bad te leggen. Hiermee voorkom je, in geval van ijs, dat de kracht niet op de wanden word uitgeoefend maar dat eerst de winterdrijvers de druk op vangen. Elke winterdrijver is 50 cm en het is de bedoeling dat u een diagonale, aaneengesloten lijn, in het water legt.

 7. Vervolgens is het verstandig om een afdekzeil over je zwembad te leggen om te voorkomen dat hier takjes en bladeren in vallen. Dit is namelijk perfect voor bacteriën in uw water, die het water vies en troebel maken. Hierbij kunt u kiezen voor een gaasnet dat we op maat kunnen maken of een normaal afdekzeil. Kiest u voor een normaal afdekzeil dat geen water door laat? Dan is het verstandig om hier luchtkussen onder te leggen zodat het water van het zeil af loopt!

Nu is je zwembad helemaal klaar voor de winter! Mocht je nog vragen hebben of wil je een exacte prijs voor een gaasnet op maat? Aarzel niet contact op te nemen!

Als de zomer er weer aankomt, kan je hier lezen hoe je je zwembad weer zomerklaar maakt. 

Neem contact op!

Wat maakt onze 4 in 1 chloor tabletten zo bijzonder?