True

Handleiding Staalwand Miami zwembaden


Deze handleiding is gemaakt om onze klanten en mensen buiten onze klantenkring te assisteren bij monteren van de  Miami staalwand zwembaden  . De handleiding begint met een aantal technische gegevens over o.a. de grootte van het gat en de lengte van de steunmuren. Bij verdere vragen over deze handleiding kunt u ook contact met ons opnemen!  


Contact

Afbeelding 1

Technische tekening


Zie in deze afbeelding de lengtes die van belang zijn voor het plaatsen van o.a. de steunmuren

Afbeelding 2

Vervolg technische tekening


Zie in deze afbeelding de maten in meters die betrekking hebben op afbeelding 1

1.  Tijd om het gat te graven en beton te storten!

Bij het ingraven van het Miami bad is het van belang dat het gat een halve meter breder is aan elke zijde. Dit betekent bijvoorbeeld dat een Miami staalwand zwembad van 3,5 m breed, een gat van 4,5 m vereist. Dit heeft te maken met het metselen van een muur, ter versteviging van de zijkanten van het bad. Zie hiervoor de volgende stap van de handleiding.

2.  Ondergrond prepareren

Als stevige ondergrond adviseren wij aan een gewapende betonvloer van 20 cm dikte te storten, met daarop XPS platen van 2 cm dik. Houd hier dus ook rekening mee bij de diepte van het gat! LET OP: Zorg ervoor dat de betonvloer 100% waterpas is. Wanneer dit niet het geval is en het bad niet horizontaal staat, zal de wand ongelijk belast worden door de waterdruk en zal het bad vervormen. Dit kan leiden tot instabiliteit!

3.  Muren metselen langs de rechte zijden                   

 Vervolgens moeten er twee muurtjes worden gemetseld en ze moeten de doorsnee van het zwembad uit elkaar staan. Indien u de zijkanten van het bad wil isoleren met XPS platen, moeten de muren 4 cm verder uit elkaar staan, omdat de XPS platen 20 mm dik zijn. Het muurtje moet gemetseld worden van radius tot radius, tot maximaal 5 cm onder de rand. De kopse kanten kunnen worden aangevuld met gestabiliseerd zand, of met gemetselde bakstenen, dit wordt vaak niet hoger gemetseld dan 60% van de hoogte van het bad, dit i.v.m. het plaatsen van de skimmer en inspuiter. 


Clarico-Text-Image

4.  Check of het onderprofiel goed ligt

Meet diagonaal de punten uit vanuit de stukken dat het rechte profiel over gaat in het ronde profiel. Hiermee kunt u kijken of de de onderprofielen gelijk aan elkaar liggen waardoor het zwembad steviger staat en het er mooier uit ziet bij het eind resultaat.

Clarico-Text-Image

5.  Bevestig de twee uiteinden van de staalwand aan elkaar    

 Plaats de bouten van binnen naar buiten waardoor de moeren aan de buitenzijde van het bad kunnen worden aangedraaid. Sluit deze stap af door met duc tape aan de binnenzijde de bouten en aan de bovenzijde de twee hoekjes van de staalwand goed af te plakken. De bouten en de bovenste hoekjes van de staalwand kunnen de liner anders beschadigen.

Clarico-Text-Image

6.  Verbind de uiteinden van de randprofielen    

Er zal vaak een beetje speling zijn met randprofielen en het zetten van de staalwand. Het is dan van belang om het sluitende deel op maat te zagen en vervolgens te monteren.

Clarico-Text-Image
Clarico-Text-Image
Clarico-Text-Image

Tip:  Til de staalwand iets op waardoor je de randprofielen weer kan bewegen naar buiten toe zodat het op maat gezaagde deel erin past.

                            7. Breng de staalwandkoven aan in de hoeken en plaats het onderkleed

Door op de ondergrond bij de onderkant van de staalwand de koven te leggen voorkom je dat de liner onder de staalwand kruipt en zo lek gaat. Op de foto's hiernaast wordt er nog gewerkt met gezeefd zand. De koven zijn professioneler, werken prettiger en garanderen meer veiligheid dan zand. Verder is het  onderkleed  bedoeld voor de levensduur van de liner en voor de zachte ondergrond.

Clarico-Text-Image

8.  Plaats de liner gecentreerd in het bad

Plaats de liner in het midden van het bad en en laat hem enige tijd door de zon opwarmen. De elasticiteit van de liner neemt daardoor toe. De glimmende zijde hoort onder echter als u hem wilt omdraaien voor een andere kleur kan dit ook. 

Laat vervolgens een laagje water in het bad lopen en wrijf de liner op de bodem van het bad van binnen naar buiten glad. Terwijl u het bad verder vol laat lopen, zorgt u steeds dat de liner ook tegen de wanden netjes wordt ingeklemd tussen het water en de staalwand. 

Wanneer het water is gestegen tot 20 mm onder de opening van de filter-instroom, kunt u met een scherp mesje de benodigde gaten in de liner snijden. Als u de inlaat en skimmer heeft geplaatst kunt u het bad verder vullen tot halverwege het uitstroomvenster van de skimmer.


Clarico-Text-Image
Clarico-Text-Image

9.  Verbind de bovenste randprofielen

U zult zien dat deze het bad veel extra stevigheid bieden.

Clarico-Text-Image
Clarico-Text-Image
Clarico-Text-Image

10.  Aanvullen met gestabiliseerd zand

Omdat het bad in de grond is ingegraven, is het erg van belang om de waterdruk op de vangen met gestabiliseerd zand. Dit zorgt er voor dat het bad voor jarenlang, stevig in de grond zal zitten én blijven. 


Gelukt! Het zwembad is klaar om gebruikt te worden!

                                            Mocht deze handleiding niet voldoende zijn geweest staan wij u graag te hulp via telefonisch contact of via de mail!


Neem contact op!