Klantenreviews 10/10
★★★★★

Zandfiltersysteem 300A, 300L en 300

Let op:  zandfiltersysteem 300A bevat geen voorfilter!

 

   Zandfiltersysteem 300A Zandfiltersysteem 300L Zandfiltersysteem 300


Zandfilter systeem 300A


Zandfilter systeem 300L


Zandfilter systeem 300


€ 129,00

 

 € 179,00 

 

 € 229,00

 

Benodigde gereedschappen: 

• Kruisschroevendraaier
Steek- of dopsleutel nummer 10
Grote platte schroevendraaier
(eventueel) waterpomptang


1. Leg alle onderdelen op een ruime plaats uit en controleer of u alles heeft. 

zandfiltersysteem onderdelen

 


2. Schroef 2 tules, inclusief rubberen ring, in de hiervoor bestemde aansluitingen in de pomp. Schroef ook 2 tules met rubberen ring in de ‘pump’ en ‘pool’ aansluiting op 4-wegkraan van het zandfilter. 
Schroef de stop met een rubberen ring in de ‘waste’ aansluiting.  Draai nu een stuk teflon om het schroefdraad van de manometer en draai deze in de hiervoor bestemde aansluiting in de 4-wegkraan.

pomp en kop 1  pomp en kop 2


3. Neem nu het zandfilter en schroef het aftapstuk onderin, let hierbij goed op de afdichtrubbers, zonder deze zal het filter gaan lekken.

filter                                                       aftapstuk


4. Neem nu de pomp en schroef deze met de vier meegeleverde boutjes en moertjes op de bodemplaat.                      

 
pomp met schroeven                         schroeven


5. Zet nu het zandfilter op de daarvoor bestemde plaats op de bodemplaat. Aan de onderkant van het filter zitten 2 uitstekende houders, deze gaan in op de bodemplaat in 2 gleufjes. Hierna dient het filter een slag te worden gedraaid. Nu kan de standpijp in het filter worden gezet, doe dit met behulp van de plastic afstandshouder.                            

filter vastzetten                                       zanddeksel


6. Verbind nu de grijze flexibele buis aan de bovenste slangtule van de pomp. De slang dient te worden vastgezet met de meegeleverde slangklem.

 flexibele slang grijs


7. Neem nu een zak filterzand (0.4-0,8mm)  van 25kg en vul het zandfilter tot de bovenste ring. Als u het zandfilter voor de helft heeft gevuld met zand is het verstandig om er een halve emmer water bij te gieten, hierna kunt u de rest van het zandfilter vullen. Nadat het zandfilter gevuld is, kunt u de rest van het zand uit de emmer erbij gieten.

filter zand


8. Haal de plastic afstandshouder weg en zet de  4-wegkraan op het filter, zet deze er zo op dat de tule waar ‘pump’ bij staat bij de grijze flexibele slang komt. Neem nu de meegeleverde beugel en schroef deze vast om zo de 4-wegkraan aan het filtervat vast te zetten.

LET OP: vergeet bij het monteren de rubberen ring onder de 4-wegkraan niet.

hals


9. Schroef met behulp van een meegeleverde slangklem de grijze flexibele slang aan de ‘pump’ aansluiting van de 4-wegkraan van het zandfilter.

grijze buis vast


10. Het zandfiltersysteem is nu klaar voor gebruik. De slangtule op de pomp is de aanzuigkant, hier sluit u een 32 of 38 mm slang op aan die uit uw bad komt. Op de slangtule die op de 4-wegkraan overblijft sluit u ook een 32 of 38 mm slang aan die naar uw zwembad terug loopt, dit is de ‘pool’ uitgang.

 

 

11. Na elk zwemseizoen is het verstandig om uw zandfilter te ‘backwashen’. Met deze functie wordt het filterzand schoongemaakt door al het vuil dat zich heeft verzameld in het zand eruit te spoelen. Dit doet u door de ‘waste’ stop uit de 4-wegkraan te draaien, het handvat op de functie ‘backwash’ te zetten en de 5e slangtule in de 4-wegkraan te schroeven. Hier kunt u een zogenaamde backwash slang op aansluiten. Deze kunt u in bv een put leggen. Het backwashen dient zolang te gebeuren tot er weer helder water uit de backwash slang stroomt.                 

De backwash slang kunt hier bijbestellen.

backwash